Organització

Com avançar cap una Democràcia Inclusiva?

Grups d'Acció de Democràcia Inclusiva

Un primer pas per començar la transició consisteix en crear Grups d'Acció de Democràcia Inclusiva, és a dir, col·lectius de persones dedicades a dur a terme xerrades-debat, trobades, cursos, traduccions i publicacions, amb un doble objectiu: fomentar el coneixement, la reflexió i l'estudi sobre aquesta proposta de transformació social i promocionar la creació d'una Organització per a la Democràcia Inclusiva. Aquest procès s'ha començat a dur a terme a Catalunya, on darrerament s'ha constituït el Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva (GADI) de Catalunya, que entre d'altres coses, gestiona aquest lloc web. Tots els Grups d'Acció de Democràcia Inclusiva i els seus membres tenen en comú uns objectius fonamentals.

Organització per a una Democràcia Inclusiva

Per catalitzar el moviment de transició cap a una democràcia inclusiva cal posar en funcionament una nova organització política. Aquesta organització pot estar formada per un conjunt de grups locals i sectorials que comparteixin una triple funció: crear una nova consciència democràtica a través de la intervenció política i d'activitats culturals, fomentar l'aflorament de les noves institucions de democràcia inclusiva i potenciar la lluita contra les institucions oligàrquiques del sistema establert. Les Organitzacions per a una Democràcia Inclusiva de diverses arees geogràfiques poden coordinar-se mitjançant xarxes, com ara la incipient Xarxa Internacional per a una Democràcia Inclusiva que actualment enllaça a grups d'acció de Grècia, Estats Units, Catalunya, etc.

Com col·laborar?

Tothom pot promoure i afavorir de diverses maneres la transició cap a una Democràcia Inclusiva. En l'estadi actual, resulta primordial estimular la reflexió, el debat i l'estudi sobre la proposta. A tal efecte, segons les teves inquietuds i aptituds, pots col·laborar de les següents maneres:
  • Muntant una activitat a la teva zona (barri, universitat, centre social, etc.)
  • Promovent mètodes de formació col·lectiva (curs, grup d'estudi)
  • Difonent documents, publicacions i edicions entre els teus companys/es i amics/gues
  • Fent una aportació econòmica per a l'edició de materials de difusió (com ara la publicació DEMOS)
  • Contribuint en la traducció d'articles i llibres
  • Posant un banner al teu bloc/web
  • Donant un cop de mà en la comunicació audiovisual (video, disseny gràfic, programació, etc.)

    Per col·laborar d'aquestes o d'altres maneres, pots posar-te en contacte amb el GADI Catalunya i/o emplenar el següent formulari per que tinguem les teves dades.